Albert Heijn Hulst

Over AH Hulst

"4" generaties supermarkt

Net na de tweede wereldoorlog stond opa Gentil Matteeuws op het punt te emigreren naar Canada. Hij kreeg echter een aanbod om in Sas van Gent en de Zandstraat te starten met een melkwijk. Met een paard en een wagen van z’n vader begon hij een melkwijk. Dit bouwde hij uit naar een zuivelwinkel aan de Stationsstraat in Sas.

In 1960 besloot Gentil de zuivelwinkel om te bouwen naar een nieuw fenomeen: zelfbediening. De melkwijk werd vaarwel gezegd en hij bouwde de grootste zelfbediening van Zeeland. Later werd het een supermarkt met verse groente. De supermarkt in Sas van Gent breidde hij uit samen met zijn zoons Theo en Paul naar Sluiskil en Axel.

“De Versmannen van Mattheeuws”

Theo en Paul creëerden “De Versmannen van Mattheeuws” en bouwden de supermarkten uit die gekend waren om hun versproducten.
De Mattheeuws supermarkten werden een gekende formule, beleverd door Cok Kappelle als hoofd leverancier. Daarnaast werd er veel aanvullend assortiment zelf ingekocht, verse groente, vers vlees, wijnen, snoep van Jamin en een drogisterij assortiment.

Theo en Paul Mattheeuws besloten in 1986 om een franchise verbinding met Albert Heijn aan te gaan. Dit om zelf meer tijd te krijgen voor de klanten, de besturing van de supermarkt en om de expertise van Albert Heijn op assortiment en marketing te gebruiken. Een zeer goede combinatie. De jaren daarna groeide het bedrijf samen met Albert Heijn sterk in de vestigingen Axel en Sas van Gent. De uitbreiding van de Albert Heijn in Axel vlotte niet erg en na 4 jaar gesprekken met de gemeente besloot Theo om uitbreiding te zoeken in Hulst en niet in Axel. Dit ook omdat hij meer groei voorzag in Hulst.

AH Hulst

Theo startte de bouw van de Albert Heijn in Hulst op het 's Gravenhofplein. In februari 1990 sloeg, de dan al met pensioen zijnde, Gentil Mattheeuws de eerste paal voor het pand. De opening in Hulst vond plaats in oktober 1990. Hierna is de vestiging vaak verbouwd en uitgebreid. Zo zijn er een Gall & Gall, een brasserie en een Retourette toegevoegd aan de formule.

Door de verdere groei van de Albert Heijn is 8 jaar later de brasserie en de Retourette gesloten om de Albert Heijn uit te kunnen breiden. In 2007 heeft de winkel een refresh gekregen: kassa's, koelingen, winkelwagens en stellingen werden vernieuwd en dagafdekking van de koelingen werd ingevoerd. De Gall & Gall moest wijken en is aan de overkant van de straat gevestigd.

AH Hulst Stationsplein

Op 21 september 2011 is de huidige AH geopend. Groot, ruim, een geweldig assortiment en voldoende gratis parkeergelegenheid.
We zijn er trots op.

Gentil Mattheeuws +
Theo en Paul Mattheeuws
Ivo Mattheeuws
Maurits Mattheeuws